Sunday, January 17, 2010

Viikon 2 tunnelmakuvat vuonna 2010 - Osa 7 (Huurrepuita arkkitehtuurin kera pimeässä)



Huurteiset japaninjalopähkinä (Juglans ailanthifolia) ja taustalla metsämännyt (Pinus sylvestris) erivärisissä pimeän keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Ns. muukalaismaista tunnelmaa erilaisten kasvutapojen ja eriväristen keinovalojen muodostaessa poikkeuksellisen huurrenäytöksen. Tämä kuva aloittaa viimeisenä viikon 2 tunnelmakuvien sarjaan laitetun ennätyshuurrevaiheen valokuvakavalkadin.




Huurteiset japaninjalopähkinä (Juglans ailanthifolia) ja taustalla metsämännyt (Pinus sylvestris) erivärisissä pimeän keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Tunnelma oli tässä toisella tavalla "muukalaismainen" havupuiden oltua tässä kuvakulmassa enemmän pääosassa.




Huurteiset japaninjalopähkinä (Juglans ailanthifolia) edessä ja metsävaahtera (Acer platanoides) Tapiolan keskustornin kera kuvattuna torstaina 14.1.2010 Espoon Tapiolassa. Puiden erilaiset kasvutavat korostuivat pimeässä huurretilanteessakin erinomaisesti etenkin keinovalojen eri sävyjen oltua auttava elementti.




Huurteiset metsävaahterat (Acer platanoides) ja kirkkaassa violetissa keinovalaistuksessaan Tapiolan kulttuurikeskusta läpinäkyen kuvattuna torstaina 14.1.2010 Espoon Tapiolassa. Puiden läpi tai niiden kanssa nähty hienosti valaistu arkkitehtuuri oli huurretilanteen aikana säväyttävää katseltavaa. Kulttuurikeskuksen suunnittelija on Arto Sipinen.




violetissa keinovalaistuksessa olevaa Tapiolan kulttuurikeskusta ja huurteista ruotsinpihlajaa (Sorbus intermedia) heijastaen oranssista keinovaloa kuvattuna torstaina 14.1.2010 Espoon Tapiolassa. Taajamissa olevat keinovalosävyt voi toteuttaa myös näin radikaalisti ja huurretilanne korosti valoshown vaikutusta hienosti.




Huurteista ja tykkylumesta erittäin paljon notkuvaa japaninmarjakuusiaidannetta (Taxus cuspidata) Tapiola Garden -hotellin edustalla pimeän keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Lumikuorma oli kasvanut joulukuusta lähtien sietokyvyn äärirajoille, kun hotellin katolta tuiskunneet lumet olivat tuoneet oman lisänsä taakkaan.




Huurteista ja tykkylumista lännenhemlokkia (Tsuga heterophylla) pimeän keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Tässäkin on hyvä esimerkki siitä, kuinka matalat tuulensuojassa olevat havupensaat / matalat havupuut keräävät ja säilyttävät lunta päällänsä eniten muihin puihin ja pensaisiin verrattuna.

No comments: